טעימות סיורים וסדנאות יין

שווה לבקר במשק יין הנס שטרנבך. היקב ששייך לכרם, האמונה בטרואר, הדבקות בעשיית יין מסורתית ללא שימוש במניפולציות של "תעשיית המזון", עושות אותנו לאחד היקבים הבודדים בארץ, השייכים באמת לעולם היין הישן.

טעימות יין

לקהל הרחב (וגם לקבוצות, לפי בחירה) אנחנו פועלים עכשיו במתכונת שאנחנו קוראים לה "טעימות יין ונשנושים"

 

 

סיורים מיוחדים לקבוצות

ביקורים ביקב

בכל ימי השבוע ניתן לתאם מראש ביקורים מיוחדים לקבוצות.

אורך הפעילות: 45-60 דקות.

הסיור כולל מבט מרחוק אל הכרם ואל סביבתו אפופת ההיסטוריה, הרצאה על הכרם, על הענבים הצומחים בו, על היינות הנעשים מהם, על ההיסטוריה שלנו, על הפילוסופיה שלנו בעשיית יין וביקור בתוך היקב.

הטעימה כוללת 3 יינות.

הדרכה: אנשי ההדרכה של היקב, לרוב אחד הייננים.

מחיר: לסיור ו 3 טעימות 30 ₪ למשתתף. לכל יין נוסף 5 ₪.

מחיר המינימום לסיור מתואם מראש הוא 300 ₪.

קבוצות, האוכלות במסעדת היקב בתפריט קבוע, בעלות של 130 ₪ לסועד, מקבלות את הסיור ללא תשלום נוסף.

סיור בכרם

ניתן להוסיף לסיור (רצוי בראשיתו) סיור בכרם. אורך הפעילות (כולל נסיעות) :  45-60 דקות.

הדרכה: אנשי ההדרכה של היקב, לרוב זהו אחד הייננים הכורמים.

מחיר: 30 ₪ למשתתף.

מחיר המינימום לסיור בכרם הוא 300 ₪.

שיחה מעמיקה עם היינן

ניתן להוסיף לסיור (רצוי באחריתו) שיחה מעמיקה עם היינן.

אורך הפעילות: 45-60 דקות.

הדרכה: אחד הייננים.

מחיר : 30 ₪ למשתתף. כולל, בחלק מהשיחות, טעימה של עד 3 ₪יינות, לכל יין נוסף 5

מחיר המינימום לשיחה מעמיקה עם היינן הוא 300 ₪.

צירוף של סיור בכרם וסיור וטעימות ביקב יוצר סדנת יין משובחת בת כשעתיים בנושא "טרואר". לכך ניתן להוסיף שיחת יינן (בנושא לבחירתכם)

    • מספר המשתתפים המקסימאלי בסדנאות יין הוא 20.
    • סדנת היין תלווה בקרוטונים ובמים לרענון הפה.
    • ניתן לשדרג את הסיור או את סדנת היין בטעימת יינות נוספים במחיר 5 ₪ לכל יין נוסף
    • ניתן לשדרג את הסיור או את סדנת היין בהגשה של פלטות גבינות ו/או פלטות בשרים קרים (מתוצרת הבית), מלווים בלחם שאור (ארטיזנלי מקומי) במחיר 55 ₪ למשתתף. הכיבוד יוגש לאחר שלב הטעימות בסדנה.

כמה נושאים לשיחות יינן:

  • מהו יין ואיך הוא נוצר: מהם סוגי היינות העיקריים (בליווי טעימות)? איך עושים כל אחד מהם?
  • תולדות היין בעולם, אטלס היינות העולמי: היכן "הומצא" היין? כיצד התפשט בעולם? איך התפתחו תהליכי הייצור וטעם הקהל? אזורי יין בעולם – זני ענבים, תנאי קרקע ואקלים, מסורות ושיטות עיבוד ויינון. היינות הגדולים – מהיכן הם באים וכיצד הם נוצרים? עולם ישן ועולם חדש   .היין כענף חקלאי בעולם
  • סדנת טעימת יינות – איך טועמים יין? מראה (צבע, ברק, שקיפות, אטימות) ריח (בשומת, אף, ארומה) טעם (פה, בוקה), מרקם, עפיצות, גוף, חומציות ושיורת.
  • תולדות היין בארץ ישראל ומקומו של היין בתרבות ישראל: תולדות גידול הגפן וייצור היין בא"י. היין במקרא ובמשנה.  היין בפולחן המקדש. היין במצוות ובמנהגי ישראל שלאחר החורבן.  הכרם כענף חקלאי בארץ. מגמות בשנים האחרונות.
  • כרם יקב ושימור סביבה: מאזן הפחמן, שימור קרקע ומים, טיפול במזיקים, חקלאות בת קיימא מול חקלאות אורגנית.

סיורי יין

גדי שטרנבך עסק 30 שנה בארגון ובהדרכה של טיולים.
כשהוא פנוי, גדי יכול לארגן ולהדריך טיולים באזור הקרוב ובכל הארץ בדגש על יין, כרמים, יקבים, טרואר (גיאולוגיה, קרקע, אקלים), ארכיאולוגיה של הכרם והיין, היין במסורת ישראל וקולינריה כללית.

המסלול המדויק, מספר המשתתפים, משך הסיור ומחירו יקבעו בכל מקרה לגופו.