נחל שוכה

יין נחל שוכה לבן כמעט יבש 2016 עשוי מכל יבול הסוביניון הלבן בכרם ג’נבא (ב). זהו הניסיון הראשון, לייצר ביקב יין, שאינו יבש לחלוטין.

בשבוע הראשון של אוגוסט נבצרו ידנית כ 1300 ק”ג לדונם.

הענבים נמעכו לתירוש, שנסחט, הוצלל במידת האפשר והותסס באיטיות ובטמפרטורה נמוכה.
בתחילת התסיסה הוספה ליין חומצה טרטרית.
לקראת סיום התסיסה, כשנותר ביין מעט סוכר, הפסקנו את התסיסה

היין יוצב בקור ובחום, הוצלל, סונן ובוקבק בתחילת פברואר 2017.

התוצאה היא יין בעל מתיקות עדינה, עתיר ניחוחות פרי טרופי ודבש.

בפברואר 2017 היין מוכן לשתיה.

 

 

אֹסְרִי לַגֶּפֶן עִירֹה, וְלַשֹּׂרֵקָה בְּנִי אֲתֹנוֹ; כִּבֵּס בַּיַּיִן לְבֻשׁוֹ, וּבְדַם-עֲנָבִים סוּתֹה.  יב חַכְלִילִי עֵינַיִם, מִיָּיִן; וּלְבֶן-שִׁנַּיִם, מֵחָלָב. (בראשית מ”ט – בברכת יעקוב ליהודה בנו )

יין נחל שוכה 2004 מקורו בכרם ג’נבא, השייך ליקב. הכרם נמצא מתחת לח’רבת ג’נבא את‑תחתא, במזלג הנחלים חכליל ושוכה. הכרם נטוע כולו בענבי קברנה סוביניון

קרקע הכרם אלוביאלית ועשירה בחלוקי נחל. הכרם ניחן במיקרו-אקלים מיוחד, המצטיין בלילות קרים במיוחד גם בקיץ.

בתחילת ספטמבר 2004 נבצרו ידנית כ900 ק”ג לדונם. היין הותסס והושרה על משקעיו כשבועיים. היין יושן במשך כ 12 חודשים בחביות משומשות (בנות בציר אחד). בדצמבר 2005 מולאו 4300 בקבוקים והונחו ליישון.

התוצאה היא יין עדין, ארומטי וקל יחסית ליינות האחרים של היקב.
ביולי 2006 היין מוכן לשתיה, רצוי לשתות אותו בשנה שנתיים הקרובות.